Статии

8 идеи за ръчно изработени подаръци за вашите близки

Искате да подарите специален подарък на любим човек, но времето не ви позволява да пазарувате? Тайният Дядо Коледа наближава, а бюджетът за който сте се договорили е ограничен? В тази статия ще разберете кои са творческите ръчно изработени подаръци, които можете да сътворите за любимите си хора, като следвате поредица от прости стъпки или пък закупите онлайн подаръци, ръчно изработени, от TheGiftBox.

Защо да изберете ръчно изработен подарък?

Защото това е лесен и креативен начин, по който можете да създатете уникален подарък. Всичко, което трябва да направите, е да подберете идея „Направи си сам“ от списъка по-долу, след което да следвате внимателно работните стъпки. Без пътуване до мола в натоварения трафик, без притеснения за бюджета, без опашките, които са специфични за големите магазини и молове!

Ръчно изработеният подарък е лесен за изработка, стига да следите внимателно етапите на целия процес и да имате под ръка най-добрите инструменти: моливи, акрилни цветове, аксесоари за писане, темперни бои и т.н.

Оценяват ли хората ръчно изработени подаръци?

Абсолютно! Ето един прост сценарий: минаха 15 години откакто срещнахте най-добрия си приятел. За да отбележите правилно тези важни моменти от приятелството си, решихте да му направите луксозен ръчно изработен подарък: картина с най-запомнящите се снимки на вас – колеж, море, планини, партита, пътувания и т.н. Усилията и страстта, направени, за да направите това и рисуването няма да остане незабелязано от приятелката ви.

И това е така, защото в случай на такъв ръчно изработен подарък се оценява не само самият продукт, но и работата на този, който го е създал, грижата, с която е написал този калиграфски шрифт, нюансите с които е избрал да оцвети чаша или магнит за хладилник и тн. Следователно такъв подарък означава емоция, търпение и отдаденост – всички красиви неща, върху които се изгражда една връзка, независимо от нейния характер.

Така че, ние ви предлагаме няколко ръчно изработени идеи за подаръци, лесни за изработка:

 1. Портфейл от хартия

Необходими материали:

 • Цветна хартия А4;
 • Четки и акварели.

КАК ДА НАПРАВИМ РЪЧНО ПОРТФЕЙЛ

Този първи ръчно изработен подарък, за който говорим днес, се основава на древна, но изключително актуална техника: оригами. Това изкуство на сгъване на хартия ще присъства в цялата статия, защото това е ефективен метод, чрез който можете да накарате обикновен бял лист хартия да оживее по невероятни начини.

Така че, за да направите портфейл от хартия, имате нужда от лист А4. Той може да бъде оцветен (много по – подходящо е) или бял и ще го оцветите по–късно.

Първоначално хартията А4 се сгъва наполовина. Това новообразувано средно огъване придава форма на “V” на листа. Поставете листа с “V” и го огънете отново на всеки половина, от външната страна до средния ръб. Но тъй като една картина струва хиляда думи, ето целия урок за направата на ръчно изработен портфейл от хартия:

          2. Поздравителна картичка с калиграфско послание

Необходими материали:

 • Специален блок за рисуване;
 • Ножици;
 • Маркери с тънък връх;
 • Комплект калиграфия;
 • Акварели и четки;
 • Вода.

КАК ДА ПРАВИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ С КАЛИГРАФСКО ПОСЛАНИЕ

Калиграфията винаги е имала особен чар, благодарение на плавността на линиите и изяществото на цялостния образ. Затова считаме, че поздравителна картичка с калиграфско послание, направена от вас е подходящ подарък за човек с естетическо чувство. Как можете да пишете калиграфия? Вижте в следния клип.

          3. Как да направим хартиена лампа

Необходими материали:

 • А3 листа хартия;
 • Ножици.

КАК ДА НАПРАВИМ ЛАМПАТА

Връщаме се с друга ръчно изработена идея за подарък, изградена около техниката оригами. Такава хартиена лампа ще изглежда абсолютно невероятно в топла всекидневна, излъчваща магическа светлина в това пространство.

Тя е много личен подарък, който можете да подарите на любим човек в семейството си. Ето колко лесно е да направите ръчно изработена подова лампа с нотка вдъхновение.

4. Идея за ръчно изработена карикатура

Необходими материали:

 • Механичен молив;
 • Гума;
 • Рисуващ блок;
 • Черен маркер.

КАРИКАТУРЕН МЕТОД

Не е нужно да сте талантлив художник, за да нарисувате карикатура. Когато правите такъв портрет, всеки детайл, свързан с реализма, не може да се обсъжда. Всичко, от което се нуждаете, е малко търпение, за да следвате точно стъпките в клипа.

За да получите желания резултат, препоръчваме първо да нарисувате основните характеристики с помощта на механичния молив, за да можете да коригирате грешките, направени в движение. Повече за това как можете да реализирате тази ръчно изработена идея за подарък, малко по -долу:

                 5. Създайте сами кутия за бижута

Необходими материали:

 • Самозалепваща се хартия;
 • Картон;
 • Лепило;
 • Ножици;

КАК ДА НАПРАВИМ КУТИЯ ЗА БИЖУТА

Ето една от най-ефектните ръчно изработени идеи за подаръци, която изисква време и много грижи. Това е подходящ подарък за жена, която обръща специално внимание на начина, по който изглежда.

Ръчно изработена кутия за бижута е много гъвкава, защото можете да съхранявате много малки продукти в нейните пространства. Така че, въоръжете се с много търпение, гледайте този видеоклип до края, след което се захващайте за работа:

 

              6. Как да създадете у дома магнит за хладилник?

Необходими материали:

 • Лепило магнитно фолио;
 • Разнообразни цветни моливи и пастели;

КАК ДА НАПРАВИМ ОРИГИНАЛЕН МАГНИТ ЗА ХЛАДИЛНИК

Магнитите за хладилници винаги са били много популярни и са сред най-красивите спомени от празниците. Колко пъти сте чували известната увещание „Не забравяйте да вземете магнит за мен“? Хладилниците, покрити с цветни магнити за хладилник, придобиват повече индивидуалност, разказвайки на гостите за приключенията, които е направил техният домакин.

Знаете ли обаче, че тези декоративни продукти също са много лесни за приготвяне? И вместо празнична панорама, изображението на такъв магнит може да изрази пожелание за “Честит Рожден Ден!” или “Весела Коледа?” Всичко, което трябва да направите, е да закупите самозалепващо се магнитно фолио, чиято текстура може лесно да залепите обширен списък от материали: хартия, дърво, стъкло, картон и др. Вижте по-горе как можете да напишете калиграфски съобщение за любим човек.

 

              7. Идеи за ръчно изработени подаръци – цветни глобуси

Необходими материали:

 • Прозрачни глобуси;
 • Блясък;
 • Декоративни ленти;
 • Двойна лепяща лента;
 • Ножици;
 • Цветен низ;

КАК ДА НАПРАВЯТЕ САМИ ГЛОБУС

Това е добър подарък, който може да ви спаси от уморително пътуване до мола, търсейки това „нещо“ за някой от вашите колеги. Изработен от достъпни материали, евтин и лесен за изработка, ръчно изработен глобус бързо придобива персонализирана форма, ако следвате следните работни стъпки:

Първо премахнете металната част на земното кълбо, тоест онази част от горната му област, към която е прикрепен цветният низ;

След това напълнете съдържанието на глобуса с пайети и цветна хартия; също така можете да го попълните само наполовина или около една четвърт от съдържанието му, в зависимост от това как смятате, че изглежда по – добре;

Можете също така да изберете прозрачен глобус без съдържание, което позволява много по – добър изглед на рисунките, които след това правите на повърхността му;

Изрежете, декоративна лента, достатъчно голяма, за да покрие цялата обиколка на ръчно изработения глобус;

Използвайте маркери, за да направите цветни шарки на повърхността му;

            8. Направете сами персонализирана чаша

Необходими материали:

 • Керамична чаша;
 • Акрилни цветове;
 • Четки с различни размери;
 • Моливи с различни размери (B4 / B5 / B6);
 • Вата и медицински спирт;

КАК ДА НАПРАВИМ ПЕРСОНАЛИЗИРАНА ЧАШКА

Изработването на персонализирана чаша е една от онези ръчно изработени идеи за подаръци, колкото красиви, толкова и практични. За да постигнете това, следвайте всички работни стъпки по-долу:

На първо място, външната повърхност на чашата трябва да бъде много добре почистена от всякакви следи от мазнина; За този етап всичко, от което се нуждаете, е чиста кърпа и спирт; В противен случай формите (дадени от нанесените акрилни цветове) могат да се променят, променяйки окончателния вид на модела;

След като външната повърхност на чашата изсъхне, нарисувайте с молив модела, който сте избрали;

След това нарисувайте с четка черния контур на рисунката върху чашата;

След като цветът изсъхне, ретуширането се извършва с помощта на дървения връх (и възможно най-остър) на четка;

Реализацията на тази ръчно изработена идея за подарък съвпада със запълването на пространствата вътре в контура, като се използват акрилни цветове.

Това са нашите осем идеи за ръчно изработени подаръци. Не оставяйте работата и идеите за последните минути, защото, както видяхте някои от тях могат да бъдат доста трудоемки. Разбира се има още по-лесно разрешение и това е сайтът ни. Поръчайте онлайн няколко ръчно изработени подаръци, за да направите красива изненада за любим човек в живота си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *