Статии

Защо корпоративните подаръци са шанс да превърнете жеста в оригинална изненада?

Корпоративни подаръци

Когато става въпрос за работа много хора прекарват около 80% от живота си в тази среда. Намирането на добра платформа за разработка, независимо от размера на компанията, фирмата, институцията и т.н., е жизненоважно за постигането на високи постижения. И така, как хората могат да се отдадат на работата си и колко корпоративен подарък допринася за това?

Подаръците от този тип са сравнително нова концепция, появила се с бурното развитие на бизнес средата у нас и с появата на корпорации в много големи градове. Думата “corporate” идва от английски от “corporation”, което на български означава “компания”.

Като цяло корпорациите имат от няколко десетки до няколкостотин или дори хиляди служители, което доведе до появата на тази нова тенденция – корпоративни подаръци. Те служат за изразяване на благодарност за свършената работа.

Този тип подарък попада в отделен сегмент, за разлика от класическия подарък, който подарявате на близки хора по повод празник или юбилей. Бизнес подаръците се фокусират повече върху професионалните взаимоотношения и постигането на цели от същото естество. Смята се, че такъв подарък трябва да бъде малко по-официален, елегантен, но в същото време оригинален, стилен и дори може да е персонализиран.

Корпоративните подаръци са специално създадени за управлението на компания и са адресирани предимно до служители, бизнес партньори или бизнес клиенти, но могат да бъдат и добър избор за добър приятел с когото работите, например, с когото сте започнали първоначално само професионални отношения.

Видове фирмени подаръци

Въпреки, че е известно, че корпоративният подарък се предлага предимно за професионални цели, поради което често може да изглежда като безлично внимание, през последните години се набляга по-малко върху бързо избраните подаръци и повече върху промяната на идеята за този вид изненада.

Затова се появиха много идеи за бизнес подаръци с по-личен оттенък, подходящи не само за колеги, служители или сътрудници, но и за приятели. Целта на корпоративните подаръци е да изразите своята благодарност към тези, които работят за вас или с вас чрез жест, който ще има значение за тях повече, отколкото си мислите. По този начин хората, които работят с вас ежедневно могат да ви гледат с повече признателност.

Корпоративни подаръци с общ характер и без персонализиране

Дори ако има много такива подаръци, които се отнасят за лична бележка, обаче, корпорации, които имат стотици служители, например, винаги ще избират корпоративни подаръци от безличен, общ характер, които отговарят на предпочитанията на мнозинството.

Повечето компании искат да изразят своята признателност към служителите или сътрудниците си чрез подаръци, но обикновено нямат лична бележка, поради простата причина, че тези, които управляват бизнеса, може да не познават достатъчно добре всички служители или сътрудници.

Например някои от най-ценните подаръци са специални и полезни продукти, които не изглеждат тривиални или евтини и в този смисъл може да се спрете на елегантен комплект чаши (за сервиране на любимите напитки на човека) или чаши за кафе, часовници на компанията , ароматни свещи (за създаване на приятна атмосфера в офиса или у дома) или комплекти с освежители за автомобил, за да запазите нотка на свежест всеки ден у служителя, който идва на работа с колата.

Лични корпоративни подаръци

Често има моменти, когато искате да изразите своята признателност и удовлетворение след професионален успех на всички хора, които са работили с вас и са допринесли за различни постижения. В този случай се препоръчва да изберете корпоративни подаръци според личността, хобита или нуждите на тези хора – такива ситуации може да изискват лични подаръци. Разбира се, това се прави, когато колегите или работодателите интуитивно осъзнаят или знаят точна информация, която да помогне при избора на този тип изненади.

Личната нотка на подаръците се придава от факта, че те ще бъдат избрани и предназначени специално за хора във фирмата или сътрудници, които са направили разлика в бизнес дейността по отношение на положителните ефекти, които работата им е донесла.

Можете да изберете например копринени шалове или комплекти бижута (за дами) или вратовръзки или копчета в злато, сребро, персонализирани с инициалите на получателя (за господата). За да изберете правилните лични подаръци, е добре да се съобразите с предпочитанията и нуждите на тези, които ще ги получат. Чрез прости дискусии или въпроси към по-близки колеги можете да намерите информация, която да ви помогне в този избор.

Персонализирани корпоративни подаръци

Персонализираните корпоративни подаръци са най-доброто решение, когато искате вашата визия да бъде добре разбрана и да предложите незабравим подарък от компанията. Нищо не представя по-добре един бизнес от неговата марка, интегрирана със стил в годишните подаръци за служители, бизнес партньори, сътрудници и т.н.

Можете да персонализирате всеки подарък според неговия получател – от дневници, химикалки и чаши до бутилки за напитки, бижута или елегантни декоративни предмети като вази, купи, картини и др. Също така ръчно рисуваните декорации са високо оценени и ако имате дами и господа в екипа си, декорациите, персонализирани по тази техника с различни оптимистични послания, например, със сигурност ще ги впечатлят.

Разбира се, персонализирането може да се направи дори с името на човека, който ще получи подаръка или нещо, което го представлява.

Бизнес подаръци в зависимост от повода

Корпоративните подаръци са подходящ вариант за всеки повод от годината, от специален момент от историята на компанията или професионално постижение до голям празник или имен ден. Те са разнообразни, елегантни и стилни подаръци, което ги прави правилен избор за почти всяка специална ситуация, която си струва да се отпразнува.

Идеи за коледни корпоративни подаръци

Едно от най-добрите моменти за подаръци на служители, партньори или сътрудници определено е Коледа. По това време на годината са високо оценени тематичните подаръци, които са не само красиви, но и полезни в ежедневието.

Корпоративните коледни подаръци обикновено се предлагат на управленски партита преди влизане в зимните празници. Ако искате да зарадвате хората, които работят за вас и с вас, можете да поставите тази година под елхата подарък за всеки служител, с изписано името му на опаковката.

Това могат да бъдат кошници, пълни с традиционни продукти и сладкиши, специфични за Коледа орнаменти, различни комплекти за хранене или маркови парфюми.

Независимо от естеството на подаръка, красива опаковка и името на получателя, изписано върху нея са детайли за ефект, които със сигурност ще зарадват всекиго.

Ето няколко наши предложения, които може да поръчате сайта на TheGiftBox

За Коледа и Нова година

Gold Gift Box

Coffee Lover Box

Box for the Boss

Ready to office

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *