Статии

Какви подаръци не се подаряват?

Често сме склонни да говорим за суеверия. Статията по-долу също следва тази неизчерпаема тема. Четете и помнете!

На първо място, въпреки че се казва, че „дарът е направен от сърце и душа“, не е добре да подарявате предмет, който самите вие сте получили като подарък. Това предава негативната енергия на получателя. Следователно, той ще изпитва известно безпокойство и дискомфорт след получаването на този подарък.

Има и много суеверия свързани с подаръци под формата на остри предмети. Например казва се, че не е добре да се дават вилици, ножове, саби и т.н. Дарените ножове и вилици ще донесат нещастие в къщата на получателя.

Не е добре да подарявате кърпичка – това ще доведе до болест и сълзи. Ако получите кърпичка на погребение е добре да я върнете на този, който ви я е подарил, за да няма неприятности във вашия дом.

Ако подарите на някого чорапи, това означава, че предстои дълго пътуване. Много жени познават това суеверие, затова избягват да купуват чорапи на мъжете си, а се молят на свекървите си да ги подаряват, така са по-сигурни, че съпрузите им стоят далеч от майките си.

Предлаганите като подарък бижута и огледала също имат своето значение. Не се препоръчва да подарявате перли на млади момичета, защото по този начин те няма да имат сполучлив брак. Огледалата не са подарък, особено ако са използвани. Огледалата се считат за тунел за преминаване на душата от нашия свят към света отвъд. Такъв подарък ще породи множество притеснения на получателя.

Редица суеверия са свързани с подаряването на книги и цветя. Млад мъж няма право да дава книги на приятелката си преди сватбата. Не е позволено да подарявате жълти цветя – това означава раздяла, а букет от черни и червени цветя означава щети. Карамфилите също са нещастни цветя, а цветята на четно число пък се дават само на смърт.

Вазата или друг съд, който искате да подарите, трябва да бъде внимателно подбран. Ако предметът е дори леко натрошен, този, който го получи ще има разбито сърце. Въпреки това, чупенето на чиниите на сватбата изглежда носи късмет.

Избягвайте да подарявате празни портфейли, раници или чанти. Който е мишена на такъв подарък ще бъде заплашен от бедност. Преди да подарите такъв подарък, сложете монета или банкнота. Всеки от нас вярва в суеверия и има спомени, свързани с подаръци. Народната мъдрост означава за нас да направим нещо, така че суеверията да бъдат унищожени. Добре е да „откупите“ такъв нещастен подарък. Тоест да дадем на този, който ни направи този подарък малка сума пари, символична, считано като заплащане за предлагания предмет. Парите имат силна енергия, те могат да неутрализират целия негативен ефект от получения подарък.

Много е важно, когато правим подарък да го правим с чисти мисли и добри намерения, с други думи: от все сърце. И никога не трябва да даваме на другите това, което не бихме искали да получим.

Ние сме ви приготвили десетки страхотни идеи за подаръци. Разгледайте ги на TheGiftBox.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *